Logo BAUM
BAUM Engineering
Dezvoltare de Produse pentru Nevăzători şi Deficienţi de vedere
Română Steag Română | English Steag engleză | Accesibil Difuzor WebVOX

Produse

Gnopernicus

Gnopernicus - prezentare generală

Gnopernicus este parte integranta a Proiectului de Accesibilitate GNOME . Este un cititor de ecran şi magnificator ce permite utilizatorilor cu deficienţe de vedere sau fară vedere să utilizeze în mod eficient desktopul Gnome 2 şi aplicaţiile Gnome/GTK+2. Prin facilitatea de urmărire automată a focusului şi de magnificare a desktopului, Gnopernicus ajută utilizatorii Gnome cu nevoi speciale de vedere.

Facilităţile pe care le oferă cititorul de ecran din Gnopernicus permit persoanelor cu deficienţe de vedere să folosească (pe baza informaţiilor primite via sinteză vocală şi braille) aplicaţiile a caror interfaţă grafică standard este bazată pe GTK+2 şi Java . Prin construcţia accesibilităţii din Gnome 2, Gnopernicus interacţionează cu aplicaţiile mult mai eficient pentru aceşti utilizatori şi permite folosirea desktopului Gnome 2 pentru unii utilizatori care altfel nu au acces la Gnome.

Gnopernicus este unul din Proiectele Gnome de Tehnologie Asistată.

Pe lânga urmărirea focusului mai sunt multe funcţionalităţi care vor ajuta utilizatorul: multe funcţii mapate pe taste care sunt organizate pe nivele. Sunt nivele pentru navigare, mouse, magnificator, sinteză vocală şi dispozitive Braille. Pentru a putea folosi aceste funcţii mapate, tasta NumLock trebuie să fie activată. Astfel utilizatorul poate modifica diferite setări, depinzând de nivelul ales.

Interfaţa prietenoasă şi înaltul nivel de configurabilitate a lui Gnopernicus permit utilizatorului realizarea a numeroase seturi de configurări. Astfel Gnopernicus poate să raporteze informaţia în cea mai comodă formă posibilă din punct de vedere al fiecarui utilizator în parte.

Produsele noastre pot fi achiziționate și în rate, prin programul FinAccess

Hardware

Software

Pentru aspect şi funcţionalitate 100% recomandăm rezolutie
minimă de 800x600 şi folosirea browserului Mozilla Firefox 2.0+
Raport de autoevaluare privind atestarea
capacităţii de a desfăşura activităţi de C-D